Heb jij spaargeld en wil je daar meer rendement uit halen? Je geld op een spaarrekening laten staan levert helaas niks meer op. In sommige gevallen kost het je tegenwoordig zelfs geld. Dat is zonde natuurlijk! Investeren in aandelen, ETF’s en crypto is daarom gigantisch populair geworden. Wil jij gericht investeren in bedrijven die jou aanspreken en zelf bepalen welke plannen je financieel steunt? Op Duurzaaminjewerk.nl leggen we uit hoe jij kunt investeren in bedrijven met duurzame initiatieven!

Lokale bedrijven en hoog rendement

Wanneer jij duurzaamheid belangrijk vindt, heb je waarschijnlijk eisen voor een bedrijf of project waar je geld in investeert. Investeren in bedrijven met duurzame initiatieven is tegenwoordig simpel. Er zijn namelijk partijen actief die jouw investeringswensen koppelen aan lokale bedrijven en ondernemers met goede (duurzame) plannen. Zo kun jij een aantrekkelijk rendement behalen op jouw investering én steun je lokale ondernemers bij het realiseren van hun plannen.

Op deze manier kun je jouw financiële positie laten groeien, terwijl je duurzame bedrijven helpt. Op basis van jouw wensen, investeringsbedrag en type bedrijf waarin je wil investeren, selecteren partijen als Venturecapital.nl, de beste matches. Dit geeft jou veel meer inspraak en controle over jouw beleggingen in vergelijking met een beleggingsfonds van je bank of het investeren in ETF’s.

De rente op een lening varieert van ongeveer 6% tot maar liefst 13%, afhankelijk van het risico van de investering. Zoals je ziet levert dit veel meer op dan het laten staan van je spaargeld op je bankrekening. Let natuurlijk wel op; investeren kent risico’s en de kans bestaat dat je jouw complete inleg verliest. Investeren in bedrijven doe je dus alleen met geld dat je kunt missen en niet direct nodig hebt.

Particuliere of zakelijke investeerder?

Investeren in bedrijven die focussen op duurzame initiatieven, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, kan particulier en zakelijk. Als particuliere investeerder heb je vaak wel te maken met een maximum bedrag wat je kunt investeren via een online platform. Voor zakelijke investeerders geldt deze beperking meestal niet. Je kunt dan zelf bepalen voor hoeveel geld je wil investeren in een bedrijf of meerdere bedrijven die aansluiten bij de duurzame visie van jouw onderneming.

investeren in bedrijven

Bedrijven met duurzame projecten

Bij Duurzaaminjewerk.nl vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Daarom investeren we het liefst in bedrijven met duurzame projecten, die bijdragen aan een betere planeet én duurzaam ondernemen. Bij het investeren in bedrijven heb je natuurlijk keus uit een groot aanbod ondernemers. Heb jij duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan? Dan kun je denken aan duurzame projecten als;

  • Energiemaatschappijen die 100% groene energie aanbieden
  • Bedrijven die zonnepanelen ontwikkelen en zonneparken aanleggen
  • Producenten van elektrische auto’s
  • Ondernemingen die plantaardige voedingsmiddelen ontwikkelen
  • Initiatieven voor het planten van bossen

Eenvoudig investeren in bedrijven

Wil jij ook eenvoudig investeren in duurzame bedrijven? Kijk dan eens bij Venture Capital en ontdek alle mogelijkheden voor particuliere en zakelijke investeerders. Venture Capital verbind investeerders met organisaties die op zoek zijn naar kapitaal. Hierdoor onderstaan kansen tot groei en nieuwe innovaties.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *