Een vloer van natuursteen is erg mooi, u kiest als het ware voor een uniek product dat afkomstig is uit de natuur. Natuursteen straalt zulke schoonheid, elegantie en rijkdom uit die u niet kunt vergelijken met een andere vloer. Hiermee kiest u direct voor een authentiek, tijdloos karakter en dankzij de duurzaamheid van natuursteen geeft u automatisch een meerwaarde aan uw mooie woning of project. Natuursteen garandeert altijd een duurzame en juiste keuze ongeacht waar u het wilt plaatsen. Echter is natuursteen onderhoudt zeer belangrijk! Hoe u het beste uw natuursteen kunt onderhouden leggen we op deze pagina graag uit. 

Hoe natuursteen onderhouden?

In tegenstelling tot andere materialen behoudt natuursteen jarenlang zijn goede kwaliteit. Echter moet u hier wel iets voor doen. Dit zijn uiteraard geen moeilijke of intensieve opgaves die soms beweerd worden. Volgt u deze onderhoud tips, dan is het heel eenvoudig om uw natuursteen prachtig te laten verouderen. 

Kiezen van natuursteen

Bedenk vooraf waar u de natuurstenenvloer wilt plaatsen. Voor elke ruimte zijn er diverse natuurstenen die beter geschikt zijn dan andere. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan vlek- en vochtgevoelige ruimtes zoals de keuken of de badkamer. Het is belangrijk om de juiste natuursteen te kiezen met de juiste slijtvastheid en porositeit.

Niet teveel water

Gaat u de vloer dweilen, ga niet stevig schrobben en doe zuinig met de hoeveelheid water. Daarnaast is het verstandig om een aangepast product, zoals zacht schoonmaakmiddel, en lauw water te gebruiken. Gebruik geen producten met een te hoge pH-waarde en gebruik geen baksoda.

Het voeden

Wanneer u een mooie patina wilt, zult u uw natuursteen naast het reinigen ook moeten voeden. Om uw natuursteen te voeden kunt u diverse producten gebruiken die hiervoor geschikt zijn.

Leven

Heeft u op uw terras gekozen voor natuursteen, dan is onderhoud erg eenvoudig. Laat uw natuursteen leven, een flinke regenbui kan soms wonderen doen voor het uiterlijk!

Vlekken in uw natuursteen?

Heeft u een vlek in uw natuursteen, wees dan erg voorzichtig. Het beste kunt u de vlek direct verwijderen met keukenpapier of een theedoek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakproducten en zuurhoudende producten. Behandel de vlek vervolgens met een sterk reinigend onderhoudsproduct dat geschikt is voor natuursteen.

Prostone

Wij zijn al een aantal jaar bezig met natuursteen en weten inmiddels alles omtrent deze steen. We zijn volledig gespecialiseerd in de ontwikkeling en de verkoop van beschermings- en onderhoudsmiddelen voor diverse natuursteen. Dankzij ons team zorgen we ervoor dat we u met een advies op maat zorgeloos kunt genieten van uw kostbare investering.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *