Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons leven. En dat is ook nodig! Wist je dat je ook op het gebied van zonwering bewuste en duurzame keuzes kunt maken? Lees hier tips over hoe jij de levensduur van gordijnen kunt verlengen en hoe je energie kunt besparen met onder andere isolerende plissés.

Maatwerk rolgordijnen zelf samenstellen

Een manier om langer en duurzamer te genieten van jouw raamdecoratie, is het helemaal zelf samenstellen. Hierdoor sluit het perfect aan om jouw interieur en smaak. Op Rolgordijnenexpert kun je online rolgordijnen samenstellen. Er zijn verschillende variaties mogelijk in afmeting, kleur, stoftype, soort rolgordijn en afwerking. Omdat de maatwerk producten precies passen in jouw raam, blijft het product bovendien langer mooi. Tip: bestel de gratis kleurstalen, zodat je zeker weet dat de stof past in het interieur. Zo voorkom je een miskoop.

Goede kwaliteit = langere levensduur

Ga altijd voor kwaliteitsgordijnen. Let bijvoorbeeld op het materiaal en de fabrieksgarantie. Hoe langer de garantie, des te groter de kans op goede kwalitatieve producten. De rolgordijnen van Rolgordijnen Expert zijn uitsluitend van de hoogste kwaliteit. Het merk Verano® dat daar wordt verkocht staat al 25 jaar bekend voor haar kwaliteit en hoogwaardige materialen. Hierdoor gaan de producten tot 200% langer mee!

Energieverbruik verminderen met plissés

Raamdecoratie heeft meerdere functies. Denk aan zonlicht tegenhouden, privacy vergroten of een ruimte verduisteren. Maar wist jij dat je met de juiste raamdecoratie jouw energieverbruik kan verminderen? 

De meest isolerende vorm is een plisségordijn met een verduisterende, dubbele honingraatstof (zie hier). Aan de binnenkant van de stof zit een aluminium binnenlaag en de dubbele plissé laag houdt lucht vast. Dit zorgt voor optimale isolatie. Zowel in de zomer als in de winter heb je hier baat bij:

  • Zomer: het houdt (zon)warmte tegen
  • Winter: het houdt warmte binnenshuis langer vast
  • Zomer: minder energieverbruik door airco of ventilator
  • Winter: minder warmte stoken met verwarming 

Hoe moet je gordijnen ophangen?

Ook de locatie van de gordijnen beïnvloedt het energieverbruik. Hang jouw raamdecoratie nooit voor de verwarming. De warmte zal dan direct verdwijnen via het raam. Het is zonde om voor niets te stoken! Ook kun je beter geen meubels voor je verwarming plaatsen, zodat de warmte beter kan verspreiden door de kamer.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *