Duurzaamheid, het lijkt voor veel bedrijven steeds belangrijker te worden. En gelukkig maar! Maar hoe kunnen we ons gedrag en het gedrag van onze collega’s/werknemers aanpassen, om de werkvloer extra duurzaam te maken?

Printen? Alleen als het noodzakelijk is

Denk na voordat je je documenten naar de printer stuurt. Heb je deze informatie echt geprint nodig of kan het ook digitaal? Veel printjes zijn onnodig en belanden in de prullenbak. Dit kan natuurlijk een keer voorkomen maar wanneer dit vaker gebeurt dan is dit zonde van de gekapte bomen.

Drink je koffie uit een….

Mok of beker? Daar zijn de meningen over verdeeld. Afwassen of weggooien is natuurlijk beide niet bevorderlijk voor de duurzaamheid. Drink je liever uit een mok? Gebruik dan de gehele dag dezelfde mok zonder af te wassen. Hetzelfde geldt voor kartonnen bekers; pak niet na elke koffiebreak een nieuwe koffiebeker. Daarnaast zijn er ook voldoende duurzame wegwerp koffiebekers op de markt.

Alles uit aan het einde van de dag

Veel mensen laten hun computer en/of beeldschermen aan staan aan het einde van de werkdag. Het is misschien voor de hand liggend, maar doe dit niet. Zorg er ook voor dat alle lampen s ‘nachts uit gaan en dat de verwarming lager gezet is.

Pak ook eens de fiets of het openbaar vervoer

Fietsen naar je werk is uiteraard beter dan met de auto. Probeer dit dus ook vaker te doen. Als werkgever kan je je werknemers ook belonen wanneer zij die fiets pakken. Mocht je verder van je werk wonen, denk dan ook eens na over het openbaar vervoer, of ga carpoolen met collega’s.

Doe het samen

Naast bovengenoemde punten zijn er nog veel meer dingen die je kan doen om je werkvloer te verduurzamen. Ben je enthousiast geworden? Probeer je werknemers of collega’s hier dan in mee te nemen. In je eentje zal je het verschil namelijk niet maken, maar samen kom je al een heel eind.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *