Zijn jouw werkschoenen versleten en niet meer comfortabel? Dan is het tijd voor een nieuw paar. Werkschoenen zorgen voor veiligheid en bescherming, maar ook voor stevigheid en comfort. Wanneer je dagelijks werkschoenen draagt, dan is goed schoeisel erg belangrijk. Het kan namelijk blessures, pijnlijke voeten of een zere rug voorkomen. Hoelang gaan goede schoenen mee en hoe kun je de levensduur verlengen?

Wat is de gemiddelde levensduur?

Veiligheidsschoenen hebben namelijk maar een bepaalde levensduur. Bij kwalitatieve schoenen en intensief gebruik kun je gemiddeld 1,5 jaar lopen op goede werkschoenen.

Kwaliteit werkschoenen

Hoe lang werkschoenen meegaan hangt af van verschillende factoren. Een belangrijk punt is de kwaliteit. Er zijn goede werkschoenen in elke prijsklasse. Het voordeel van het duurdere segment, is dat ze vaak wat duurzamer zijn. Hierdoor gaan de schoenen langer mee en hoef je ze minder snel te vervangen. Je investeert dan als het ware in de werkschoenen, want in de loop van de tijd zul je voordeliger uit zijn. Hier vind je veiligheidsschoenen van goede kwaliteit.

Vroegtijdige slijtage voorkomen: beschermende overneus

In sommige sectoren krijgen de schoenen veel te voorduren. Denk bijvoorbeeld aan de bouw, waar S3 schoenen vaak verplicht zijn. Deze schoenen moeten tegen een stootje kunnen door de zware omstandigheden. Hier kun je het best een overneus nemen om vroegtijdige slijtage tegen te gaan. Ook bij veel geknield werk kun je het best kiezen voor een schoen met beschermende overneus.

Schoenen goed drogen & verzorgen

Vet lederen schoenen goed in, minimaal 1 keer per maand. Verder zijn natte voeten onvermijdelijk als er hard wordt gewerkt. Het is daarom belangrijk dat je ze goed drogen. Om veiligheidsschoenen goed te laten drogen, haalt je de inlegzolen en veters eruit en stop je kranten in de werkschoenen. Je kunt ook gaan voor deze waterdichte werkschoenen, want deze worden een stuk minder nat en zijn snel opgedroogd. Let op, zet werkschoenen nooit bij een warmtebron zoals een verwarming of in de zon, want door deze warmte droogt het leer uit en kunnen de schoenen gaan scheuren.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *