Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een snelle hap thuis te laten bezorgen. We staan er echter vaak niet bij stil hoe deze producten er daadwerkelijk komen. Hoe duurzaam is jouw broodje kroket? Of die grote sushi schalen die je op een feestelijke avond laat thuis bezorgen? Daarnaast kiezen we er steeds vaker voor om zelfs boodschappen thuis te laten bezorgen. “Wat gaan we eten vanavond?” Die vraag is tegenwoordig eenvoudig te beantwoorden. We hoeven vrijwel niets meer te doen. Hoe gemakkelijk is het dat snelle maaltijden zo thuis worden bezorgd? Boodschappen gratis de keuken in worden gebracht en nog net niet in de keukenkastjes worden weggelegd?

Maar is een makkelijke maaltijd via Butlon, Uber Eats of Thuisbezorgd wel zo duurzaam? En waar moet je aan denken als je een duurzame maaltijd wilt bestellen?

Let op het verpakkingsmateriaal

Eten laten bezorgen is niet per definitie een slechte keuze als je denkt aan het milieu. Er zijn echter wel een paar dingen die de duurzaamheid in gevaar kunnen brengen. Hierbij is het verpakkingsmateriaal een groot probleem. Veel producten worden tegenwoordig geleverd in een plastic of kartonnen bakje. En dan ook nog eens overhandigd in plastic tasjes.

Natuurlijk weet je als je voor de eerste keer bij een restaurant bestelt niet hoe zij hun producten verpakken. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer restaurants die duurzamere alternatieven gebruiken en o.a. ook papieren tasjes gebruiken om hun producten in te leveren. Schroom je vooral niet om contact op te nemen met het restaurant en je vragen over het verpakkingsmateriaal te stellen.

Voel je je hier toch wat te onzeker voor? Dan kun je dit soort informatie vaak ook eenvoudig opsporen door reviews van andere klanten te lezen. Je bent zeker niet de enige die kiest voor eten online bestellen en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Hoe wordt jouw eten bezorgd?

Wanneer je kiest voor online eten bestellen, verwacht je natuurlijk ook dat deze bestelling binnen korte tijd bezorgd wordt. Op het gebied van vervoer kan er echter bij de meeste restaurants nog veel veranderd worden. Zeker als we spreken over duurzaamheid. Heel veel bezorgrestaurants maken gebruik van auto’s en scooters die ze voor zeer kleine afstanden inzetten. Wellicht is het eten hierdoor wel snel bezorgd, maar het is een stuk minder goed voor het milieu.

Er is gelukkig ook goed nieuws, want een groot aantal restaurants heeft inmiddels de overstap gemaakt naar (elektrische) fietsen. Het bestellen kan alsnog beter. Wil je er zeker van zijn dat het milieu voor jouw bestelling niet nog verder schade oploopt? Kies er dan voor om eventueel de bestelling zelf af te halen. Ga lekker te voet of met de fiets, zodat je zeker weet dat er op het gebied van milieuvriendelijk vervoer niets mis kan gaan.

duurzaam eten bestellen

Duurzaam eten bestellen is de toekomst

Hoewel veel restaurants nog steeds van onmilieuvriendelijke verpakkingsmaterialen en vervoersmiddelen gebruik maken, zien we ook langzaam een verandering optreden. Zo worden er ook steeds meer alternatieven aangeboden en gedacht aan manieren om bepaalde problemen op het gebied van maaltijdbezorging op te lossen.

Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare tasjes waar borg voor wordt gevraagd. Deze kan je bij een volgende bestelling weer inleveren, waardoor er geen tasjes verloren gaan. Naar verwachting wordt duurzaam eten bestellen steeds meer de toekomst. We zijn dan ook benieuwd hoe deze branche er over twintig jaar uit zal zien!

Wanneer jij aan duurzaam thuiswerken doet, wil je natuurlijk ook dat jouw snelle hap op een duurzame manier wordt bezorgd. Merk jij dat eten thuis laten bezorgen steeds duurzamer gaat? Laat jouw ervaringen achter in een reactie op deze blog!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *