Van vloerverwarming heb je vast en zeker wel eens gehoord. Maar hoe zit dat met plafondverwarming? Deze laatste optie hoor je veel minder vaak voorbijkomen. Plafondverwarming wordt minder vaak gebruikt, omdat veel mensen er niks of weinig van weten. En dat terwijl plafondverwarming een hele goede duurzame optie is om je huis of kantoor te verwarmen (en te koelen). In dit artikel leggen we je uit waarom.

Voordelen ten opzichte van normale radiatoren

Plafondverwarming is geschikt voor zowel natte als droge ruimtes en kan dus gebruikt worden in het hele huis of kantoor. In tegenstelling tot normale radiatoren zorgt plafondverwarming voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte. Bij normale radiatoren kunnen vaak koude zones voorkomen. Ook zorgt plafondverwarming voor ruimtebesparing, omdat er geen radiatoren aan de muur gehangen hoeven te worden. Daarnaast is plafondverwarming erg energiezuinig omdat deze al effectief werkt bij lage temperaturen. Verwarmen met plafondverwarming

Verwarmen met plafondverwarming

Plafondverwarming is vergelijkbaar met vloerverwarming. Het verschil is dat bij plafondverwarming het buizennetwerk wordt bevestigd aan het plafond. De warmte komt in dit geval van boven waardoor het voelt alsof de zon op je schijnt. Vaak denken mensen dat plafondverwarming niet werkt omdat warme lucht naar boven stijgt. Dit werkt echter anders dan je misschien zou denken. De warmtestralen verspreiden zich juist naar de koudere oppervlakken in de ruimte, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Verkoelen met het plafondverwarming systeem

Het plafondverwarming systeem is ook te gebruiken om ruimtes juist af te koelen. Het voordeel van verkoelen via plafondverwarming is dat het energiezuinig, geluidloos en tochtvrij is. Daarnaast heeft het ook voordelen ten opzichte van koelen met vloerverwarming. Koelen met vloerverwarming kan als minder prettig ervaren worden omdat dit zorgt voor koude voeten. Koelen met plafondverwarming zorgt voor een lekker koel hoofd. Wil je mee informatie over wand- en plafondverwarming? Neem dan een kijkje op ClimaLevel.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *