Door de jaren heen zijn er verschillende dingen die een opkomst maken en dingen die veranderen. Zonnepanelen zijn nog steeds in opkomst en worden door steeds meer mensen op hun woning geplaatst. Door een stijging in de energieprijzen kan het investeren in zonnepanelen een manier zijn om uiteindelijk in energiekosten te kunnen besparen. Zonnepanelen zijn niet goedkoop om aan te schaffen, maar na een tijdje zul je het resultaat ervan zeker gaan merken. Dit maakt het een juiste investering, maar het verdient zeker wel wat tijd om alles juist uit te kunnen voeren.

Soorten zonnepanelen

Als het aankomt op zonnepanelen, zijn er steeds meer soorten bijgekomen. Er is niet meer een standaard zonnepaneel waar iedereen voor kiest, want er zit wel degelijk wat verschil in de verschillende soorten zonnepanelen. De meest wijdverbreide zonnepaneel soort bestaat uit silicium. Dit is een van de meest voorkomende elementen op aarde. Andere soorten zonnepanelen bestaan uit monokristallijne of polykristallijne zonnecellen. Een nieuwe zonnepaneel soort is het glas-glas zonnepaneel. Dit paneel bevindt zich tussen twee glasplaten, zoals de benaming eigenlijk ook al vrijgeeft. Mocht je niet duidelijk hebben voor welke zonnepaneel soort jij het beste kunt kiezen, dan kun je altijd terecht bij een specialist.

Aanschaffen

Indien je de keuze hebt gemaakt om zonnepanelen aan te willen schaffen, dan kun je hiervoor terecht bij onder andere Veranderstroom. Via de website kun je een offerte aanvragen, waarna er allereerst wordt bekeken of het dak van jouw woning geschikt is voor zonnepanelen. Vervolgens kun je in gesprek om je wensen te bespreken. Uiteindelijk gaan er designers aan de slag om een bijpassend plan te maken en krijg je dit opgestuurd. Je kunt dit dan claimen, maar zit op dat moment nog nergens aan vast. Enkele voordelen van Veranderstroom zijn onder andere dat je 12 jaar garantie hebt op de installatie, je krijgt advies van experts en ze beschikken over de laagste prijs voor A-merk panelen.

De gemeente Nijmegen

In 2018 werd Nijmegen Green Capital, Duurzame hoofdstad van Europa. De gemeente Nijmegen heeft namelijk als doel om in 2045 volledig energieneutraal en aardgasvrij te zijn. Een zonnepanelen installateur Nijmegen heeft steeds meer te doen, omdat zonnepanelen in Nijmegen steeds populairder worden. In de regio Nijmegen is er geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit kan echter anders zijn op het moment dat jouw woning onderdeel is van een beschermd stadsgezicht of een monumentaal pand. Bij Veranderstroom zijn zonnepanelen voor iedereen betaalbaar, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Mocht je wel aan de slag willen met zonnepanelen, maar hier nog niet het juiste bedrag voor hebben liggen, dan kun je Groen Lenen. Dit is een speciale lening die je zonder tussenkomst van een notaris kunt afsluiten. De lening heeft een maximale looptijd van tien jaar en je betaalt er maar een laag bedrag aan rente over. Via Groen Lenen kun je op een bewuste en voordelige manier jouw zonnepanelen financieren bij Veranderstroom.

Categorieën: Energie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *