Ondanks de huidige strenge coronamaatregelen kan de economie simpelweg niet stil komen te staan. Daarom doen de meeste bedrijven hun uiterste best om de werkzaamheden zo goed als mogelijk door te laten gaan. De regel is: werk zoveel mogelijk thuis. Toch kunnen er situaties zijn waarbij dit niet mogelijk of wenselijk is. In dat geval is het in elk geval belangrijk dat er voor een veilige werkomgeving wordt gezorgd. Hoe je dat doet, leggen we uit in dit artikel.

Anderhalve meter waarborgen

De belangrijkste vuistregel is: houd anderhalve meter afstand. Dit geldt niet alleen voor supermarkten en andere openbare gebouwen, maar ook op kantoor. Garandeer dus zoveel mogelijk een afstand van anderhalve meter en verbied samenscholingen van personeel. Daarnaast kan je er als bedrijf ook voor kiezen om mondkapjes te hanteren. Dit is per 1 december 2020 ook verplicht in openbare gebouwen. Door mondkapjes te dragen zal de kans op besmetting iets kleiner worden. En aangezien alle kleine beetjes helpen, spreekt de overheid van een kans die ze niet mogen laten liggen.

Mondkapjes tegen corona kopen is als bedrijf een slimme oplossing. Zo voorkom je dat de helft van het personeel het telkens vergeet en de regel niet goed wordt nageleefd. Zorg ervoor dat er altijd mondkapjes aanwezig zijn op de locatie en deel eventueel herbruikbare mondkapjes uit aan het personeel, zodat zij deze standaard mee kunnen nemen.

Laagdrempelig laten testen

Daarnaast is het belangrijk als ondernemer om laagdrempelig personeel te laten testen. Stel goede veiligheidsregels op. Wanneer het personeel lichte verkoudheidsklachten ervaart, dan is het mogelijk om ze te verplichten om eerst een corona test uit te laten voeren. Pas wanneer die test negatief is, dan kan er weer gewerkt worden. We begrijpen natuurlijk ook heel goed dat dit logistiek gezien de nodige problemen met zich meebrengt.

Gedurende de wintermaanden is een verkoudheid ook snel opgelopen en voordat je het weet is de helft van je personeel verdwenen. Bedenk echter wel dat de gevolgen nóg erger zijn wanneer het personeel elkaar besmet met corona. Daarom laagdrempelig testen en personeel vroegtijdig thuishouden!

Verbeter de hygiëne van de werkplek

Juist nu is het belangrijk om meer te investeren in een betere hygiëne op de werkplek. Schakel bijvoorbeeld een schoonmaakploeg in voor een corona schoonmaak na werktijd en zorg ervoor dat het personeel de werkplek na gebruik direct even afneemt met een doekje. Door de juiste hygiëne te hanteren kan je de kans op besmetting al enorm verkleinen.

Werk zoveel mogelijk thuis

Zit de helft van het personeel te wachten op een coronatest in Nederland?Dan kan het werk natuurlijk niet geheel stil komen te liggen. Het is daarom niet voor niets dat de overheid hamert op zoveel mogelijk thuiswerken. Dit zorgt er niet alleen voor dat er minder sociale contacten zijn, maar ook dat de economie niet stil komt te liggen. Daarom is het belangrijk om te investeren in hulpmiddelen en speciale programma’s om het personeel vanuit huis te kunnen laten werken. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat het bedrijf goed blijft lopen, maar ook dat de situatie veel veiliger wordt voor jullie allemaal.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *