Ben jij iemand die graag meer afval zou willen scheiden op kantoor? Dit is een goede zaak, aangezien dit meestal onvoldoende gebeurt op kantoor. Het kan door de werkdruk en andere prioriteiten wellicht lastig zijn om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het scheiden van afval. Toch is dit gemakkelijk te doen, indien je mensen hiervoor verantwoordelijk stelt. Door afval te scheiden lever je een bijdrage aan een schoon milieu, waarbij afvalstromen apart worden gehouden en vervolgens op aparte wijze worden verwerkt. Bij het scheiden van afval is het ook belangrijk dat je over voldoende opslagruimte beschikt. Een van de manieren waarop je dat kunt oplossen is kiezen voor een PMD container van MilieuServiceNederland.

Redenen om afval te scheiden

Waarom zou je doen aan afval scheiden? Het kost toch veel tijd en moeite om dit op een goede manier te doen? Toch is het verstandig om afval te scheiden en hierbij gebruik te maken van een rolcontainer. Door afval gescheiden te houden is het namelijk een stuk makkelijker om dit te verwerken en hiermee vuile luchtjes te voorkomen. Daarnaast zullen de kosten van jouw bedrijf wat betreft het verwerken van afval omlaag gaan. De kosten zijn namelijk per afvalstroming verschillend, waardoor het scheiden van afval tevens erg voordelig kan zijn. Bovenal draag je hiermee natuurlijk bij aan een duurzame wereld. 

Doelstelling en motivatie

Indien je ervoor kiest om afval te gaan scheiden binnen jouw kantoor is het vervolgens van belang om een concrete doelstelling op te stellen. Hierdoor kan iedereen binnen het bedrijf een actieve bijdrage leveren aan het doel. Stel mensen verantwoordelijk die in de gaten houden om iedereen vervolgens daadwerkelijk een bijdrage levert. Als een doelstelling wordt gehaald is het van belang om gedrag te belonen door dit bijvoorbeeld samen te delen. Communicatie is van groot belang indien jij binnen het bedrijf een cultuur wenst te creëren waarin afval scheiden de norm is. 

Tips om de doelstelling te behalen

Het is belangrijk om voldoende prullenbakken in het kantoor te plaatsen, zodat iedere medewerker daarin zijn afval kan gooien. Daarnaast is het belangrijk om met verschillende afvalstromen te werken. Denk hierbij aan een bak voor groenteafval, voor papier en karton en ten slotte voor restafval. Werk bijvoorbeeld met etiketten zodat iedereen in het bedrijf weet wat voor afval in de container gegooid mag worden. Door een overzichtelijke structuur te hanteren kun je voorkomen dat er fouten worden gemaakt.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *