De afgelopen jaren stonden steeds meer in het teken van duurzaam leven. Zeker nu alles op het gebied van gezondheid onzeker is, richten we ons ook steeds meer op het milieu. Helemaal nu we zien dat de wereld zich langzaam begint te herstellen doordat we door het coronavirus massaal een stapje terug hebben genomen.

Toch vindt niet iedereen het even gemakkelijk om duurzaam te leven. Want waar let je allemaal op? Hoe kun je zelfs een groot verschil maken door kleine aanpassingen door te voeren? Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van schrijfwaren op kantoor. Welke pen is nu echt duurzaam? Is een vulpen kopen bijvoorbeeld wel zo’n slim idee? Duurzaaminjewerk.nl ging op onderzoek uit! 

Wat is duurzaam?

Hoe duurzaam is een vulpen? Voordat we antwoord op deze vraag kunnen geven is het eerst belangrijk om te bepalen wat duurzaam precies is. Zie jij een duurzaam product als iets waarmee je het milieu volledig kunt sparen? Of vind je een product al duurzaam wanneer deze over een langere levensduur beschikt? Dit is afhankelijk van hoe jij tegen duurzaamheid kijkt.

Wil je een Parker pen kopen? Bepaal dan eerst voor je zelf wat jij nou precies belangrijk vindt aan een pen. Wat is duurzaamheid voor jou?

Lange levensduur vulpen

Dus, hoe duurzaam is een vulpen nu eigenlijk? Het grootste voordeel van vulpennen is dat ze over een zeer lange levensduur beschikken. Wanneer je kiest voor een kwalitatieve vulpen, zal deze zelfs een leven lang mee kunnen gaan. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor één van de grote merken kiest. Denk bijvoorbeeld aan Mont Blanc pennen, een Lamy vulpen of een echte Parker vulpen. Deze pennen staan stuk voor stuk voor een zeer lange levensduur.

Dit betekent dus ook dat je in je leven veel minder pennen hoeft te kopen. Dagelijks gaan er miljoenen pennen wereldwijd over de toonbank. Pennen die binnen korte tijd kwijt zijn, kapot gaan of simpelweg ergens buiten rondslingeren. Dat is natuurlijk een enorme aanslag op het milieu. Een kwalitatieve vulpen gaat niet alleen heel lang mee, maar je bent er ook nog eens zuiniger op. Hierdoor zal je hier lang van kunnen genieten.

hoe duurzaam is een vulpen

Hoe duurzaam is een vulpen

Nog niet alle vulpennen zijn qua materiaalgebruik en vulling even duurzaam. Toch begint hier wel verandering in te kopen. De vulpen is immers onveranderd populair, waardoor fabrikanten ook op zoek gaan naar duurzamere alternatieven. Veel grote merken hebben inmiddels al duurzamere modellen ontworpen. Wil je binnenkort een nieuwe Waterman pen kopen, maar ben je nog niet geheel overtuigd? Onderzoek dan eerst de verschillende mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Minder afval

Heb je er ooit wel eens bij stil gestaan hoe vaak je in je leven pennen hebt weggegooid? Vaak omdat ze compleet waren uitgedroogd of gewoon compleet stuk waren gegaan. Uit onderzoek van het EPA in Amerika blijkt dat jaarlijks circa 1,6 miljard wegwerppennen in de afvalemmer worden gegooid. Dat is natuurlijk een gigantische aanslag op het milieu. Wanneer je kiest voor een kwalitatieve pen, kun je hier je hele leven mee doen. Daarnaast draag je er meer zorg voor, waardoor deze zeker niet zomaar kapot zal gaan.

Wat gebruik jij op kantoor? Kies je voor een standaard balpen of geef je de voorkeur aan een duurzame vulpen? Laat het ons weten in een reactie!


Tip: Toch niet duurzaam en op je laptop gewerkt en meer accu nodig? Ga voor een dockingstation naar Dockingstation.nl

Categorieën: Milieu

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *