De naam spreekt misschien al voor zich, maar bij shortlease lease je een auto voor een korte periode. Het is een relatief nieuwe vorm van auto leasen. Bij shortlease profiteer je van flexibiliteit maar heb je wel de voordelen van traditionele lease. Het kan zelfs een alternatief zijn voor het huren van een auto, shortlease is namelijk al mogelijk vanaf 1 maand. In deze blog op Duurzaaminjewerk.nl lees je alles over elektrische auto shortleasen!

Wat is leasen?

Bij het leasen van een auto word je niet de eigenaar. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Je ‘huurt’ de auto dus eigenlijk voor een bepaalde periode en tegen een vaste prijs.

Wat zijn de voordelen van shortlease?

Ten opzichte van traditionele lease zijn er meerdere voordelen. Zo is de overeenkomst per maand opzegbaar en betaal je dus niet onnodig lang door voor de auto. Daarnaast zijn de auto’s direct inzetbaar omdat de dealer alle zaken in eigen beheer heeft. Een klein nadeel is dat de maandbedragen wat hoger liggen dan bij lease. Echter, bij shortlease betaal je voor alle kosten, zoals onderhoud en reparatie. Je weet daarom precies waar je aan toe bent en je krijgt geen onverwachte kosten.

Voor wie is shortlease aantrekkelijk?

Shortlease is aantrekkelijk in verschillende situaties waarbij flexibiliteit belangrijk is. Het is per maand opzegbaar en daarom ideaal voor bijvoorbeeld: Nieuwe medewerkers die in hun proefmaand een auto nodig hebben. Daarnaast is het ook een aantrekkelijke optie voor bedrijven die veel tijdelijke projecten op afstand hebben. Medewerkers kunnen dan tijdens het project een lease auto gebruiken en zodra het project is afgelopen, kan de lease meteen stopgezet worden.

Ga jij voor shortlease?

Er zijn tegenwoordig enorm veel auto’s beschikbaar voor shortlease. Heb jij altijd al in een MINI Cooper willen rijden? Ga dan voor Mini shortlease. Daarnaast zijn er verschillende elektrische auto’s beschikbaar voor shortlease. Woon je in het noorden van het land? Neem dan eens een kijkje op Shortlease Groningen.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *